Cukrárny Japonska - buď jsou ty co dělají tradiční japonské cukrovinky. A pak ty co sladkosti na evropský způsob jako třeba Cukrárna Ginza Cozy Corner. A ty já zbožňuji. Je to taková zvláštní věc ale v Evropě do cukráren vlastně moc nechodím a třeba šlechačce se vyhýbám. V Japonsku když vidím cukrárnu, hned tam jdu a musím ochutnat. I ta šlehačka mi chutná. Nevím čím to je ale zákusky jsou vždy svěží, žádná ze složek není ani náznakem unavená a chuť pečlivě vyladěná. A to i v těch nejobyčejnějších cukrárnách. Nemusí to být zrovna vyhlášená Ginza Cozy Corner. V luxusnějších cukrárnách podavají často výborné darjeelingy. Zde na fotce je ovšem darjeelin mimo záběr. V konvici je rooibos který je v cukrárnách take velice oblíben. Navštěvu japonských cukráren podobně jako japonských pekáren maximálně doporučujeme. Foto © Petr Horčička /Tokyovintage.cz